joi, 7 august 2014

Danemarca 15 - i might be sleep deprived

IBS+varza fiarta = bad idea.
Fata mea in oglinda arata de parca ar fi primit pumni, daca stie cineva care e cauza unor cearcane care iti fac ochii ca de raton sa ma anunte. Nu, nu am dat cu capul de nimic. Am in schimb o migrena oribila rezistenta la Ibuprofen, Aspirina si Paracetamol. Dau vina pe vreme pentru asta.

Ia uite,Thomas, that's a Romanian name! Let's go see her. Ugfhsdgfavtfadsdg!!!! Evident ca numai un plod roman se poate mornai in spital ca vrea inghetata dupa ce vine in coma cetoacidozica. La 14 ani. Nu am vazut nici un copil danez asa alintat aici. Singurii care mornaie sunt nou nascutii cand ii trezesti din somn. Bineinteles ca era in singurul salon din care televizorul se auzea de pe hol si nu s-au sinchisit sa il dea mai incet cand am intrat; si au venit si cu o suta de papornite desi aici li se asigura si haine si mancare si sapun si prosoape si tot ce altceva ai nevoie. Si nu, nu le-am spus de unde sunt, i-am lasat sa vorbeasca in daneza. N-aveti decat sa spuneti ca sunt naspa...

Ma gandesc daca eu am sa imi rostesc macar vreodata numele tarii cu asa o mandrie cu care isi afiseaza danezii nationalitatea. Orice eveniment e sarbatorit cu stegulete. Zi de nastere, botez... azi au venit prietenii unei proaspete mamici la spital. Au adus baloane si un steag. Cum sa nu fie cel mai dragut lucru? Peste tot gasesti drapelul. In curtea casei, la intrarea in spital, pe peretii spitalului. Si nu un drapel de 1 km te face patriot ci steguletele alea mici pe care le infigi in tort sau panglicutele cu rosu si alb care flutura in vant. 

Acum imi tratez migrena cu ciocolata, asa m-a invatat un islandez. Admir apusul peste campul pe care a fost grau si aud un graur, prepelita, ceva pasare scartaietoare care canta singurica. Si ma duc sa imi fac bagajul ca maine plec la maaaaare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Have your say: