sâmbătă, 14 februarie 2009

Tei, sau ce nu mai ramane din ei...

Lui Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei, i-a fatat mintea... Si, cum se intampla la noi, cand cuiva ii fata mintea nu e de bine.
Nenea a venit cu ideea largirii cu inca o banda a Strazii Palat, fapt ce presupune micsorarea trotuarului, si evident taierea tuturor teilor.
Cred ca nici nu mai este nevoie de vreun comentariu, dar vreau sa stiu cator persoane le pasa de ceea ce se intampla in oras?
Strada Palat a fost conceputa ca o strada pentru plimbare. In serile de vara nu era nimic mai placut decat sa te plimbi sub parfumul minunat al teilor infloriti. Era (si va mai fi pana peste vreo 2 luni) o strada larga, pe care sa nu te inghesui, sa te plimbi linistit.
Era si liniste pana acum cativa ani. Dar s-a facut o bodega, apoi o terasa de la care nu lipseste muzica data la volumul maxim, iar vara micii si hamsiile la gratar.
Si acum mintile luminate de la Primarie se gandesc sa taie si teii.
Nu ar fi mai simplu si mai bine pentru toti daca ar asfalta drumurile care iti baga masina in service o data pe luna? Toata lumea merge prin centru ca sa evite cat de cat gropile, iar cei de la Primarie nu stiu ce sa faca sa reduca aglomeratia. Va spun eu..si orice alt cetatean cu mai mult de doi neuroni... Extinderea cu o banda nu va face decat sa adune mai multe masini, creandu-se o aglomeratie si mai mare.

Am apreciat faptul ca s-a iesit in strada pentru stadion, pentru Poli-Iasi. Va iesi cineva in strada sa isi arate nemultumirea fata de bataia de joc a imbuibatilor de la Primarie? Sau nu...voi sunteti multumiti ca v-a dat Nichita banci in parc? Stati pe banci si mirositi betoanele care va inconjoara!
Natia asta nu mai are nici un viitor. La urma urmei cred ca ne meritam soarta.
(sursa: http://ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/inca_o_banda_de_circulatie_pe_strada_palat_172751.html si alte surse sigure de la "locul faptei".)
Fiind la acelasi capitol... Nichita si-a dat seama acum cateva saptamani ca sunt prea multi caini comunitari. Au ajuns si pe strada lui. Ce-i nenea? Ti-a adormit paznicul la palat si ti-au invadat teritoriul? Mai trezeste-te si tu! Casca ochii si vezi in ce hal ai adus orasul asta!
Nu iti explici de unde sunt atatia caini? Cica se strang in fiecare zi 400 de caini... Adica ii adunati in centru, faceti prezenta si le dati drumul, nu?
Oare el aude ce aberatii zice?

Ne vrem orasul inapoi! Sau, poate ar trebui sa vorbesc la singular...

Un comentariu:

  1. nu vorbesti la singular, doar ca eu nu vreau orasul inapoi, vreau sa evolueze, sa apara parcuri noi si frumoase, sa se planteze copaci noi, sa se restaureze cladirile, sa se deschida cafenele mici si dragute, sa se faca mai multe piscine, stranduri, baruri cu diverse teme si decoruri originale, vreau schimbare pt Iasi, vreau strazi fara gropi si cel mai important VREAU ALT PRIMAR!!!!

    RăspundețiȘtergere

Have your say: