luni, 29 decembrie 2008

Revelionul cocalarilor, pitzipoancelor... si a tot ceea ce tine de prost-gust.

Sau am putea sa-l numim simplu Revelion Romanesc. Pentru ca in ultimul timp chiar nu mai exista nimic de calitate facut de romani. Parca e o competitie intre cine face cea mai oribila vila, cine arunca cei mai multi bani pe porcarii si cine e mai tare si mai mare la incalcat reguli.
Si sa incep cu concertul de Revelion...ca de la el am pornit.
Printre invitati, se numara si Ali Campbell, fost solist al trupei UB40... Interesant ati zice. Poate, dar sa fim seriosi, Primaria aduce doar fosile care canta moca si de care a ramas doar numele.
Ceilalti invitati: Conect-R, Crazy Loop, DJ Sava, Alex, Fly Project si Ro-mania (sursa: ziaruldeiasi.com) si puteti sa ma faceti inculta... dar eu nu am auzit in viata mea de ei. (Sau simplul fapt ca ai un "DJ" in fata numelui te face automat faimos? atunci na'... DJ rxndra, daca vreti autograf ma anuntati.)
Un simplu "sărci" pe minunatul Youtube imi confirma banuiala... Niste amarati norocosi ca au gasit (probabil pe odc/torrent bla bla bla) un programel care "mixeaza, face si drege" si creeaza niste sunete peste care se suprapun urlete si ragete, modificate in functie de locatia concertului. (BUNA SEARA IAAAAASI MAINILE SUUUS, SI UN', DOI, TREI!)
Evident ca vor fi o gramada de oameni "cool" care vor merge si vor fi dati pe spate in timp ce vor tine telefoanele pe sus balanganindu-si mainile inainte si inapoi pe muzici lesinate si apoi vor da din cap entuziasmati cat de frumos comunica Fly project cu publicul. (MAI TAAARE IAAASI!)
Si astfel Nichita se va pupa singur in oglinda ca a mai facut o treaba buna, la fel cum a facut si de zilele Iasiului cand a adus niste trupe vai de capul lor..."pentru ca ii plac lu' mama". Pai bine, astia de revelion i-a adus pentru bunicul lui?

Sunt curioasa... cand va face ceva Primaria pentru evolutia orasului? Dar ceva realist si cu adevarat profitabil.Si nu mai vreau sa aud de exemplul "Palas" - e cea mai mare prostie facuta vreodata de om!
Voi, cei care ati votat minunatiile de Simirad si de Nichita...(si nu numai!)Unde sunteti cand darama Stadionul?Cand au extins deja mastodontul de Mall in care se gaseste doar marfa de bazar la preturi de Oxford Street?Cand apar din ce in ce mai multe prostii in jur si din ce in ce mai mult prost-gust!
M-am saturat sa va aud ca "au murit oameni la revolutie ca sa putem noi alege si ca sa traim noi mai bine!" Dar bietii oameni daca stiau pentru ce se sacrifica va jur ca nu o mai faceau. S-au sacrificat pentru un viitor popor de pupincuristi, de manelisti si de nepasatori.
"Las' ca merge si'asa!"
... ... ...

joi, 25 decembrie 2008

A VENIT MOS CRACIUN


Cu multe multe multe multe cadouri foarte foarte frumoase, ca in fiecare an.
Dar poate cel mai frumos cadou facut chiar de Mos Craciun, (pentru ca Mos Craciun exista) este zapada! A inceput sa ninga chiar de cu seara, in Ajun. Deja nu credeam ca am sa mai vad zapada iarna asta. De aseara ninge si e superb. Si maine ma duc cu saniuta! :x


mufy ^^


MULTUMESC MOS CRACIUN!

marți, 23 decembrie 2008

The Rocket hits Hamm


....mai demult, dar cum posta romana are viteza melcului turbat The Rocket a lovit ceva mai tarziu la mine :)
azi a ajuns si cilindrul din Germania cu... The One and Only RONNIE O'SULLIVAN <3
a, da...semnatura e autentica :P

prrraaajituri

Azi am facut prajituri :)
cu ciocolata si portocale (portocalele sunt in compozitie)

muffins.. sau... o tentativa de muffins
si.... the Choco-snow man :Pa...si mai am un om de zapada de cacao :) dar e inca in cuptor.
delicioase! (sper sa reziste macar jumate pana pe 24)

yay! acum ma pregatesc sa ma duc cu uratul :) si cu colinda.


...jingle bells jingle bells la la la laaaaa

sâmbătă, 20 decembrie 2008

planuri de craciun?

da! stau in casa cu burta in sus cu ochii in tavan sau intr'o carte si atat...bine si in speranta ca va fi zapada am sa ies sa ma plimb.
pentru "norocosii" care se plimba anul asta de sarbatori luati aminte cum m'am plimbat eu anul trecut.
cum am petrecut ajunul craciunului incercand sa dorm pe un pervaz din Milano.
Se ia un bilet Iasi-Bucuresti, Bucuresti-Barcelona. Te trezesti cu noaptea'n cap sa ajungi la aeroport si inainte de a intra in zona Ciric te pregatesti psihic stiind ca s'ar putea sa nu traiesti dupa urmatoarea curba.
Cu chiu cu vai ajungi la aeroport, te asezi la coada la check-in iar domnisoara ii spune tipului din fata ca "....de acolo vedeti ce prindeti". tipul se da la o parte tie parca nu'ti mai vine sa dai pasaportul cu biletul la control. Ma uit la mama cu o privire gen..."what the f***" iar dupa vad zambetul tipei de la oficiu si ma gandesc ca e totul bine... poate avea nenea o problema. Ii dau biletul, se uita la el si mi'l intinde cu acelasi zambet pe fata spunandu'mi: "va rog sa mergeti in sala de asteptare (eu in acest moment ma linistesc si ma pregatesc sa ii dau bagajul) si va veni un microbuz sa va duca la Bucuresti." Linistea mea se transforma intr'un vartej cu spume si ii spun: "...dar eu am bilet de avion". Ea: (cu acelasi zambet tembel pe fata) "Dar stiti...nu avem avion."
Eu:"....pai cum nu aveti avion..dar eu la ce mi'am luat bilet?" Ea:(idem) "Pai nu a mai ajuns aseara de la Bucuresti" Eu in cor cu mama: "Si daca stiati de aseara de ce nu ne'ati anuntat!?Noi din Bucuresti avem de luat alt avion." Ea: "Nu va faceti griji cei de la Otopeni stiu problema si veti fi redirectionati la prima companie care are zbor spre destinatia dvs." Noi: SI BANII?! Ea:(tot zambind) "Care bani?" Noi: Pai am platit pentru un bilet de avion nu pentru unul de microbuz. Ea:(pierindu'i minunatul zambet de pe fata)...Pai cand va intoarceti...puteti sa completati o hartie... Eu: Si rezervarea care am facut'o la hotel in Barcelona? Ea(sec!): Pai sunati cand ajungeti in Bucuresti si rezolvati...Urmatorul, va rog.
Se pare ca o jignisem. Imi tarai rucsacul in sala de asteptare...si astept. O jumatate de ora, o ora... Coboara cineva jos si urla la tanti...iar tanti ii spune ca trebuie sa ajunga sunt pe drum. O ora jumate...doua ore... coboram toti la tanti si urlam, iar tanti ne spune ..."Da' aveti rabdare ca doar nu zboara microbuzele de la Bucuresti pana la Iasi."
Da..ati citit bine... au chemat microbuze de la Bucuresti.
La ora 9 ne enervam o intrebam pe tanti cat mai asteptam ca mai bine luam un taxi. Ea ne zice..."Pai acum am sunat si sunt la Vaslui ca soferii sunt obositi si vin cu oameni."
"Cum si pe noi ne trimiteti la Bucuresti cu niste soferi vai de capul lor?"
"A nu...ca se schimba in Iasi soferii."
Chemam un taxi care cere 200 de euro pana la Bucuresti... ii spunem ceva de dulce si ne intoarcem in sala de asteptare unde domnisoara ne spune foarte indignata ca ea nu e pusa acolo sa ne raspunda la intrebari si ca daca era avionul poate cadea cu tot cu noi pana ajungea la Otopeni.
Ma abtin cu greu sa nu ii arunc valiza in cap, ca mai aveam nevoie de ea...
Pe la ora 10 vin si doua microbuze: jegoase, strambe, cu farurile sparte... Din microbuze incep sa se scoata valize... vreo 50. Ma uit incurcata si intreb..."dar oamenii?"
"A pai nu..ca astea's bagaje pierdute"
Gandindu'ma ca nimeni nu o sa ma creada cand am sa povestesc ma urc in microbuz si pe la 11 iesim din Iasi. (ca trebuia sa'l ia si pe nenea Costache de nu stiu unde, ca trebuia sa semneze nu stiu ce...ma rog, treburi serioase ce stim noi?!)
Dar nu stiam ce avea sa urmeze:
pe la 15:00...da la 15:00... am ajuns in Bucuresti. Rupta de foame si cu o nevoie disperata de camera cu fetita cu rochita pe ea.
Cautam...ghiseul Tarom, (in caz ca nu v-ati prins de cine era vorba pana acum) si ii spunem altei tanti ca venim de la Iasi si aveam legatura cu un zbor pentru Barcelona. Ea...se uita ca gaina'n lemne la noi si ne intreaba ..."Care Barcelona?" Eu incep sa rad si ii urlu AIA DIN SPANIA sau poate mai este una in CHINA?
Ea: A..pai mergeti cu doamna la Ticketing sa va dea biletul.
(a se vedea mai sus..."cei din Bucuresti stiu situatia dvs. si sunt pregatiti)
Eh...asa de pregatiti erau cei din Bucuresti ca am stat O ORA sa imi gaseasca un bilet. O doamna cu zulufii facuti in graba pe bigudiuri dimineata (asa cum au alea de la cofetaria Moldovita), foarte sictirita imi tranteste in fata o foaie. Iau foaia ma intorc si ii zic...totusi asta ce e...? Ea urla din spatele geamului: "Doamna dar nu ma injurati..." Ma uit la ea si ii zic..."Da' nu v'am injurat am intrebat simplu ce e asta" Imi ia foaia din mana imi incercuieste doua numere si mi'o da inapoi.
Iau foaia ma uit la ea...si ii zic "Dar daca tineti neaparat va si injur..."si plec, dar ma intorc si ii urlu:"Mi-e FOAME!" Foarte deranjata ia doua tichete si mi le arunca in fata. Le iau ma duc la partea cu mancare ii dau tichetele doamnei de acolo si primesc inapoi: Un colt de paine cu unt cu doua felii de castraveti murati si un suc de 0,25ml.
Incep sa bocesc si ma gandesc ca mai am o ora pana ma urc in avion si mananc.
Ma uit si incerc sa descifrez ce a scris "Madame"... Bucuresti-Milano, Milano-Barcelona.
Ajungem in Milano alerg pana la check-in ca deh... era doar o ora intre zboruri, ajung si vad ca zborul e intarziat o ora. Eh...o ora nu'i nimic. Ma invart, ma sucesc se face ora 8 si ma asez la rand.
Un tip pe la vreo 18-19 ani urla in gura mare la telefon... ceva de avioane si zboruri si bla bla bla...dupa ce termina ma duc si il intreb...ce s'a intamplat? Imi explica jumate in spaniola jumate in italiana ca din cauza vremii echipajul nu a putut sa aterizeze la Milano si a aterizat la Bergamo, si ca, probabil vom pleca...dar nu termina de spus, ca ora 20.00 afisata la check-in se transforma in 00:00.
Nu va mai spun ce a urmat decat ca in disperarea a dormi m'am urcat pe pervaz, dar de unde...in tot aeroportul misuna un grup de vreo 50 de chinezi care probabil din cauza diferentei de fus orar era foarte vesel.
In sfarsit la 00:00 ne urcam in avion si pe la 3 jumate ajungem in Barcelona.
Fericita ies afara si raman ca un "hopa-mitica" in usa aeroportului.
NICI UN TAXI, NICI UN AUTOBUZ! da' doar era prima zi de Craciun.
din cand in cand venea cate un taxi pe care tabarau chinezii si italienii si auzeam chestii de genul.... "i was here first, it's mine!i hope you die, liar!
M'am retras in statia de autobuz asteptand...in autobuz mama imi zice: Uite tine minte strada aia ca pe aia trebuie sa mergem. Da mami! si am si adormit inainte sa termine de zis fraza.
Coboram si mai petrecem o ora pe strazi, gasim hotelul...si DORMIM!

asa ca, mie nu'mi mai arde de calatorii de Craciun sau in general de sarbatori...
Va urma: Cum am petrecut sarbatorile de Paste schimband o roata la masina si facand gratar pe marginea soselei.


SARBATORI FERICITE DRAGII MEI SI ZBORURI USOARE!
a...nu stiu daca ma trebuie sa zic ca banii sau despagubirile nu le'am mai vazut nici in ziua de azi.

joi, 18 decembrie 2008

p.s.: i want snow

asa... ca sa fiu in ton cu toata lumea...

:( please!?

mos craciun


acum...5 minute :D
cantau Joy To The World, Jingle Bells si ..Mos Craciun :D
daca nu ploua era si mai dragut... (:thumbs down:)
a da...mi'a trecut "the bad mood"
dar revine...8-|

intuneric, urat, frig(sau nu)

oare o fi sindromul SAD?
e bezna... la 4 m'am uitat pe geam si ma gandeam ca trebuie sa fie 6 sau 7....apoi m'am uitat la ceas si am aflat ingrozitorul adevar...
oare asta inseamna ca imbatranesc?...pana acum nu ma deranja ca vine iarna si cu ea vine si intunericul...poate pentru ca aveam zapadaaaaa.
acum ploua... asta nu e decembrie cineva ne'a pacalit!
sau poate vremea nu are ceas... si noi cu ceasurile si calendarele noastre am ajuns prea repede in decembrie si timpul crede ca e inca octombrie... (asta ar insemna ca o sa ninga de ziua mea...hmm..)
ma gandeam ca poate emo aia au radacinile prin laponia pe undeva... unde nu e lumina si de aia stau pe intuneric si plang....ca asta iti vine sa faci cand e intuneric!
(si ce e mai frumos de la vecina de sus sau de jos...sau din stanga sau din dreapta...sau cui ii pasa?!!! se aud niste bocete care probabil pentru ea inseamna colinde....colindele ar trebui sa fie vesele!!! se naste... nu moare...de paste ce mai ascultati?)
si ca sa nu ajungem cu totii intr'un stadiu atat de deplorabil hai sa ne inveselim cu ceva....
uite asa se trece mai usor de iarna :D

iar in caz ca va plictisiti si vreti sa scapati de ce ati pus dupa prajituri...here's a little dance for you :D




ce...credeti ca sunt dusa?...vi se pare...e de la lipsa de lumina...

luni, 15 decembrie 2008

Food Art!

am primit pozele intr'un mail. ceea ce a fost destul de dragut pentru ca nu mai primisem mail de la persoana respectiva de o caruta de ani :)
nici pozele nici ideile nu imi apartin dar cred ca sunt super!

enjoy!






















duminică, 14 decembrie 2008

oh happy day!

Se pare ca Mos Craciun a citit blogul meu :D
... A inceput ca o zi gri, monotona, si mai ales ca o zi ingrozitoare...a unei anumite perioade din oricare luna. Ma imbrac sa plec la plimbare cand aud vocea mamei "Ninge afara!!!" evident ca am inhatat aparatul foto si geaca (fapt ce aveam sa il regret dupa o ora cand m'am intors si mi'am luat fular,manusi si fes) si am plecat..
Poze...ioc... o cioara in tufe dar si aia cu zoom (yuck!)
dar asta nu conteaza. am alergat dupa fulgi, si am degerat (yaaaaay!) si am prins si protestul suporterilor de la poli iasi...(minunat :|)
a...si sa nu uit dimineata am desenat! o fetita cu fes, fular, manusi si codite. nu e gata dar seamana cu ruxi de azi. (da! pentru cine e curios am terminat Maduva! asa ca aveam dreptul sa ma prostesc si sa desenez :P)
acuma...am stelute pe fata(da de alea aplicate sclipicioase), bujori in obrajori, codite, carare stramba, modele pe unghii si un zambet pe care nu mi'l strica nici gandul ca maine am filosofie si ca trebuie sa fac referatul la muzica.
si sper sa ninga in continuare!
MOS CRACIUN EXISTA! trebuie doar sa'i ceri ce vrei :)

somn usor!

sâmbătă, 13 decembrie 2008

Iarna si doruri


E decembrie si e frig... nu e chiar atat de frig pe cat mi'as dori. (Nu e un blog cu nota melancolica. E un blog vesel ca a venit iarna si vine Craciunul.)
dar nu e zapada...si asta e trist...
mi'e dor sa inot in zapada pana la genunchi, sa imi pun fular, manusi si bocanci si tot sa vin in casa cu picioarele ude si degerate, cu bujori in obraji si sa fac condens in nas cand intru la caldurica.
Mi'e dor sa stau in pat cu un ceai fierbinte cu un vraf de carti langa mine, sa ascult "Albumul Alb" al lui Andries si sa ma uit pe geam si sa vad norii grei care cern fulgi mari.
dar uite ca incalzirea globala imi strica planurile...
Acum pot doar sa stau in pat cu cartea de biologie (poate asa termin si eu maduva spinarii) sa ma uit cum bate soarele in mijlocul lui decembrie si sa beau un ceai fierbinte care sa ma incalzeasca mai tare... si sa nu pot sa ascult "Albumul Alb" ca nu merge.
de ce imi mai e dor... de un concert de jazz, de iasiul de alta data (nu din anii '60 ...din anii '90-'98 cand nu erau caini si nici cocalari sau pitzipoance)
si cel mai tare mi'e dor (ca sa fie in ton cu ce am scris mai sus)...sa ma dau cu saniuta si sa ma doara fundul a doua zi (scuzati...posteriorul) .
Si mi'e dor de biscuitii Siret pe care ii mancam tot iarna muiati in ceai ca erau prea tari ca sa musti din ei... acuma sunt 2B+C si dupa ce musti din ei maturi firmiturile o saptamana.
of...si a ajuns in final un blog cu nota melancolica...
dar imi trece repede ca ma duc in pat cu cartea de biologie.
ne mai vedem cand termin cu Maduva.


---rxndr.

i love you sweden!


Ce mi'a placut in Suedia/Stockholm:

Jazz-ul, aerul curat, multele spatii verzi, oamenii, baietii (:blush:), a da...si emueii aia erau simpatici, zambetele , magazinele, marea, barcile, mancarea (wasabi-inclusiv), ciocolata, Magnum, apa la promotie, cidrul, berea, dr. pepper :p, biscuitii cu menta, cafenelele, (pana si fast-food'ul MAX :">), rudolph si elanii , :), muzeele, Troll'ii si Tomten'ii, IKEA, "blue island", statiile de metrou facute parca pentru copiii de gradinita, ice-bar, Globen, Kista, Gamla-stan, Skeppsholmen, Skansen, Tom Tit's, si soarele (vara) 24h din 24h. :x

--- EVERYTHING!!!

(image copyright - ruxandra a.)

--rxndr.

Draga mos craciun!

Ca sa nu mai strang fesuri in dulap (cu toate ca imi plac si stiu ca o sa'mi cumpar singurica pentru ca n'am sa rezist) am sa'ti scriu o scrisorica anul asta ca e mai bine sa fiu directa...
a da, sa stii ca am fost copil cuminte, am papat tot (dar asta intra de acum la neobrazare, nu?), am impartit cartile si pixurile cu colega mea, si stii tu in general ca sunt copil cuminte...asa ca te rog frumos urmatoarele:
  • patine de gheata pentru piciorusele mele ciudate
  • o hainuta cu maneci pentru mainile mele mult mai scurte decat ale persoanelor de 1,75m
  • (asta stiu ca am facut un apropos la cine trebuie dar ramane pe lista) ceva frumos de la Ikea
  • ghetute simpatice si elegante (stii tu...sa se potriveasca la hainuta)
  • et la piece de resistance... la creme de la creme.... Mika- Live at Parc de Princes Paris (dvd'ul ca pe Mika pot sa'l vreau eu mult si bine...)
si cam atat... da'...sa nu uit ca VREAU ZAPADA!!!! si daca aia 5 fulgi care cadeau cand am terminat eu cu Cambridge'ul au fost un cadou sa'ti fie rusine nenea ala care dai zapada ca meritam mai mult :(.... bine fie... multumesc si pentru atat.

*hint pt Mos Craciun: pe 20 sunt reduceri in carrefour