joi, 2 aprilie 2009

Autism

Putini stiu ce este autismul. Persoanele cu acest sindrom sunt, de multe ori marginalizate si luate drept persoane cu un handicap mintal. Si mai putine persoane stiu ca, de fapt, multe dintre persoanele autiste au o minte stralucita si sunt capabile de a realiza lucruri pe care noi, cei "normali" nu reusim.
Autismul este o afectiune a dezvoltarii creierului. Copii cu autism au dificultati in vorbire, ei nu pronunta cuvintele intregi sau le repeta. Nu par a se atasa de cei din jur. Nu le place sa fie imbratisati si mangaiati. Par a se atasa mai mult de obiecte. Insa, un copil autist are, de fapt, nevoie de multa iubire din partea celor din jur. Nu are multi prieteni. El se bazeaza pe calitatea prieteniei si nu pe cantitatea prietenilor.
Persoanele cu autism prezinta o rezistenta la schimbare...insista ca, mobila, de exemplu, sa ramana in acelasi loc.
Au miscari repetitive cu mainile, capul sau picioarele. Isi aseaza jucariile sau obiectele dupa forma sau marime intr-un sir. Aceste persoane sunt obsedate de ordine.
Li se pare dificil sa se integreze in societatea "normala" tocmai pentru ca li se pare foarte dezordonata.
Persoanele autiste nu sesizeaza pericolele. Se pot arunca in fata unei masini fara sa constientizeze pericolul.
Daca sunt concentrati asupra unei jucarii, sau asupra unui program tv, nu vor reactiona la zgomotele din jur nici macar la strigarea numelui.
Cu toate acestea, multe persoane din cele cu autism sunt capabile sa memoreze cantitati uriase de cifre sau date exacte.
Cauzele care duc la autism, sunt, pare-se genetice. DAR, printre cauze se numara si metalele grele.
Autismul este diagnosticat in jurul varstei de 2-3 ani. Cam in aceeasi perioada cu efectuarea vaccinului MMR si a altora, care contin MERCUR.
Vaccinul MMR este facut nu data, ci de doua ori la diferenta de un an si un pic. S-au facut studii care spun ca nu este nici o legatura intre MMR si autism sau encefalopatii.
Insa, "studiile" au fost facute de aceleasi persoane care spun ca este in regula sa fii injectat cu Mercur.
1 DIN 150 DE PERSOANE SUFERA DE AUTISM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Have your say: