Observ ca blogul meu se transforma incetul cu incetul intr-un blog culinar desi ma tot gandeam sa fac unul separat pentru asta. Aseara ma uitam la Julie&Julia si salivam in fata televizorului, incat la sfarsit am simtit nevoia sa caut in frigider untul si sa inting pe o jumate de felie de paine. Am spus de Julie&Julia pentru ca untul a fost problema mea in reteta de fata. Cu toate astea muffinele mele au iesit bine (desi cam uscate si cu hartia cam lipita de fund).
125 de g de unt topit (eu am calculat cum am calculat si am pus 50... don't ask)
200 de g de faina
3 oua - separati albusul de galbenusuri
100 ml lapte (ale mele sunt cu lapte de migdale)
sucul de la o portocala (cu tot cu pulpa ca iese mai bun si un picut de coaja rasa)
praf de copt.
Se bat albusurile cu zaharul pana se fac spuma. se amesteca galbenusurile cu untul, laptele si sucul de portocala. Se adauga faina si albusurile, se amesteca bine si se toarna in forme. Formele se umplu cam pe jumate ca ele se umfla si altfel dau pe afara.
Eu le-am mai ornat cu frisca si cu bombonele colorate sa arate a cupcakes din povesti. Tipic, frisca mea nu s-a intarit decat a doua zi asa ca au aratat ca niste balegute. Dar niste balegute frumoase, nu?
Craciun Fericit si un An Nou plin de veselie!
ai uitat sa precizezi cat zahar! ;)
RăspundețiȘtergerea mele sunt la cuptor dar am uitat sa pun ceva in ele si am emotii :((
pup