joi, 31 decembrie 2009

Next year...


next year things are gonna change...
gonna drink less beer, start all over again.
gonna read more books
gonna keep up with the news
gonna learn how to cook
spend less money on shoes...
will pay my bills on time
...only drink the finest wines
and call my granny every sunday.


de fapt... in anul nou imi propun sa iau examenele (toate), sa merg la un mika gig si fiu sanatoasa. Si mai vreau sa nu ma ingras, sa merg la iarna sa il vad pe Mos Craciun la el acasa, sa ma impac bine cu toata lumea si sa tin legatura mai des cu cei de departe.

Asa ca...Aho Aho copii si frati, ne vedem la anul! Haaai Haaai!

sâmbătă, 26 decembrie 2009

The Circus is Here!

De mica imi placea sa merg la circ...nu ca as fi vazut cine stie ce...in afara de cateva animale chinuite si niste clovni vai de capul lor...eu asteptam sa vad ce vedeam si la televizor si ramaneam doar cu asteptatul... pentru ca circul nu e doar o brambureala si o expozitie de animale. Circul e un intreg spectacol care are, la baza si o poveste.
Si cum de sarbatori sunt putin bolnavioara (boo-hoo) am stat in pat si am tot mutat canalele de la tv in speranta ca am sa gasesc ceva interesant in afara de televiziune de canal (literally). Si am gasit... Festival Du Cirque de Demain
Sa impart cu voi ce mi-a ramas in minte!
Un Elf Columbian:
Question:

iar pe asta l-am gasit mai demult, dupa ce am vazut o expozitie superba de fotografie de circ, in Suedia.
Circus Cirkor:

si poze:

The human body is a mystery. Cirkus Cirkör enters it armed with a thousand questions.

http://www.sweden.se/upload/Sweden_se/english/articles/SI/2008/Gammal%20Cirkus%20Cirk%C3%B6r/Sweden_insideout_ringar_Mats-B%C3%A4cker.jpg


http://www.circusfutures.org/images/artists/tilly.jpg


(i do not own any of the pictures/videos above; no copyright infringement intended)

duminică, 20 decembrie 2009

minunatii de iarna part2

nu stiu daca mai este necesar alt comentariu... ne-am distrat!


credits go to Catalin for putting it together and filming!

pretty thanks also go to anio and her mum!

and again speshul thanks to Catalin for da music!

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Craciun Fericit, Medicinisti!

Papilian sa va lumineze calea si fie ca bistratul fosfolipidic sa va incalzeasca celulele in aceasta iarna geroasa. Aminoacizii sa va invaluie in αhelix si sa va proteje in noul an! Aveti grija la fripturi, sa va pastrati gluteii fermi si sa fiti pregatiti pentru sesiune!

Craciun Fericit si Un AN NOU plin de bucurii!


vineri, 18 decembrie 2009

derdelus si alte minunatii de iarna

Smiley
adica o iarna cum era demult!
Ea e Pifulina! (cea rosie din mijloc... Saniuta! nu eu Smiley)si dupa ce am inghetat bine, ne-am batatorit fundul pe partie, si am facut ingerasi in zapada, anio ne-a luat la ea in casa unde ne-am uscat funduletul si picioarele la semineu si am papat placintele bune bune bune (multumim mamei andreei).
Dupa ne-am dus in gradina andreei si dupa ce ne-am luptat (a se citi "jucat") cu Lincoln, l-am modelat pe Mr. Punk!

Lincoln:
uriasul iubaret!
si Mr Punk:

Apoi ne-am intors in casa si ne-am dezghetat cu o ciocolata calda si jumate de film Smiley

Si stiti ce am facut cand am ajuns acasa? Ceva ce n-am mai facut de cand eram mica mica mica... mi-am pus papucii la uscat sub calorifer!

Asa iarna mai zic si eu! Smiley

marți, 15 decembrie 2009

a venit iarna!

a venit pe bune! stiti cum era cand eram noi mici? ne trezeam dimineata si cand ne ridica mama sau tata la geam si ne arata cum totul era acoperit de zapada! ma uitam cateodata singura pe geam, cocotata pe varfuri si cu nasul lipit de sticla sa vad daca a ninis. Si nu ninsese. De fiecare data era zapada doar cand ma ridica mama sau tata pe geam. (stiu ca tata ma aseza pe calorifer ca sa imi fie caldut). Ce dor mi-era sa ma trezesc si sa ma uit pe geam si sa vad totul acoperit de zapada. Asa a fost azi. Cand ma asteptam mai putin, ma uit pe geam (si chiar ma gandeam daca nu ninge...) si cand colo totul era alb. Smiley
si ninge marunt dar serios intr-una. sa nu se opreasca! :)

duminică, 13 decembrie 2009

Un anisor! Draga Mos Craciun (2)

Cine face azi 1 anisor? Caleasca mea pentru fluturi! Smiley
Nu credeam ca o sa tina... ma gandeam ca am sa ma intorc si am sa sterg multe din postari...pentru ca ma simt prost, de obicei, cand citesc toate minunatiile care imi trec prin cap. Dar la urma urmei...sunt minunatiile mele!
Anul trecut pe vremea asta, daca va uitati la postari, eram cu totii doritori de zapada. Eu acum sunt la fel...dar macar am o speranta ca de ieri tot fulguie...nu se aseaza...dar decat deloc...e bun si-asa.
Prima mea postare de pe blog a fost o scrisorica pentru Mos Craciun... numai ca de 3 zile ma chinui sa compun una si pentru anul asta si nu imi vine nimic in cap...

Draga Mos Craciun,

Anul asta tot cuminte am fost, zic eu, nu am papat chiar tot (si se vede, nu? Smiley) am facut pozici frumoase (adica am invatat niste chestii mai sofisticate cu aparatul...) si am invatat in general...(adica m-am facut mare, am intrat la facultate si am dat niste bucatele de examene, si promit sa iau si toate examenele mari din sesiune).
Ioi...si acum vine partea mai grea (ca la laudat vad ca stau bine Smiley) Mosule...nu stiu ce vreau de Craciun...vreau un Bradut frumos frumos ca in fiecare an si... un mouse ca asta merge cum vrea el Smiley In rest, vreau sa fie un Craciun la fel de frumos ca cel de anul trecut cu muuuulta zapada si macar cu o zi de sanie!
Pentru Craciunita de la Bucuresti, din partea ambelor zapacite, vezi:
  • pg. 127 - nr.7, 0122 2
  • pg. 153 - nr.10, 3757 2
  • pg. 186 - nr.2, 1567 7
Pupici la toti Mosii, si ii invit sa faca o scrisorica la subsemnata...daca vor Smiley

Calatorii, partea a3a

Se apropie vacanta, si mi-e un dor de duca... de sa se duca anatomia unde-o vrea ca eu nu mai pot.
Si cum vine vorba de plimbari, mi-am dat seama ca nu v-am povestit peripetiile din Danemarca... doar nu credeti ca e totul numai jucarii, povesti si terase cu paturele?
Am plecat...din Iasi, surprinzator, fara probleme. Am ajuns in Viena unde uitandu-ma prin toate "shop-urile" dupa monchicchi si alte minuni, deschid telefonul si astept sa vina semnalul..si astept...si astept...si astept... "No network coverage." Incerc un manual search...nimic! Roaming- inactiv. Buuuun...lasa ca ajung in Copenhaga si am sa anunt eu de la hotel sau de undeva ca sunt bine.
Ajung in Copenhaga- la aeroport luam bilet de tren - cardul ne-a fost refuzat de robotelul care dadea bilete dar nu l-am bagat in seama, am luat cu cash si am plecat... cu gandul ca las bagajele la hotel (adica la 5 minute de gara) si ies sa ma plimb. Oh...little did i know... aveam sa ma plimb de sa-mi sara capacele. Ajungem la hotel, vrem sa platim camera... Transaction Denied. "Oh, please try again".... trying again..."Transaction Denied - Please contact your card issuer."
Oh...Bollocks! hai sa cautam un ATM sa scoatem bani... unde-l gasim? aici in colt sau la gara. Hai aici in colt ca e mai aproape....
Numai ca nu stiam care colt... si am inconjurat cartierul de vreo doua ori, pana ne-am decis sa mergem la gara.
In gara deja ma vedeam alaturi de toti turistii cu berea in cap si cu drogul in vena care dormeau pe unde apucau. Gasim un ATM, mama primeste un mesaj..il citesc. "Ce-i cu telefonul lui Ruxi? e totul ok?" evident...tata care ma tot suna sa vada daca am ajuns... dau sa raspund de la mama: Cont credit insuficient! A uite acolo la ziare au cartele de telefon...luam de acolo una...hai sa scoatem bani... Insert Card - Enter Pin - Please wait while your transaction is being processed.
("Yaaay! Merge!") - Transaction Denied - Please contact your card issuer. (what the f*ck?)
Mai incercam o data, cu acelasi rezultat.
Dintr-un rest de bani iau o cartela, il sun pe tata: (tata adormise) Am ajuns bine, nu avem bani scosi, cardul nu merge nicaieri, dormim in gara! tata: aaah...esti bine? eu: da.... aa nu! n-am unde sa dorm... tata: bine vorbim maine.
well la urma urmei ce-i asa de rau sa dormi in gara... ne intoarcem la hotel cu ceva bani de pe alt card care ne ajungeau pt doua nopti. Platim... urcam in camera... eh..si cum sa dormi? Smiley exact chef de dormit nu aveam... am jucat carti si i-am injurat pe aia de la banca.
A doua zi sunam la banca... bat ei campii acolo... urlam la ei ca-s prosti... mancam (tot la gara) ceva placinte cu ceai, mai sunam la banca, pana la urma dupa vreo 3 ore ne rezolva. (primisera ei (de la sfantul duh al bancomatului), o cerere de inchidere card...in aceeasi zi cand mama ridicase cardul... well that's smart!)
De la atata stres cu cardul ala ne-am dus sa luam pranzul...ne uitam la ceas...era ora 11. ce pranz? toata lumea lua micul dejun... si asa am mancat eu intr-o zi micul dejun de doua ori!


mmm....voi acum sa nu credeti ca eu ma plang...(ca tot blogul meu e intr-o nota de asta mai mofturoasa....) Nu! astea cu calatoriile sunt minunate! pai altfel cum le-as mai tine minte pe fiecare si cat de speciale au fost?

*alte calatorii cu peripetii- aici: Craciun.
Paste. Smiley