luni, 30 martie 2009

ugly dolls

imi plac. imi plac la fel de mult ca si kukuxumusu. call me a weirdo dar sunt super!
am auzit ca se gasesc la carturesti carnetele si alte chestii cu ele. Abia astept sa vad :D
doing doing!
ugly dolls Pictures, Images and Photos

sâmbătă, 28 martie 2009

de ziua mea...

Vreau sa am o zi perfecta. Vreau sa primesc flori, felicitari si imbratisari calde. Nu vreau sa vad nici un ipocrit. Nu e nevoie sa imi spuneti "la multi ani" daca va stau in gat. Ca si voi imi stati in gat. Am mai zis eu...ignorarea reciproca e cea mai buna...
dar...revenind la un subiect mai placut... Vreau sa fie vreme frumoasa de ziua mea. Cineva m-a auzit cand am cerut zapada de Craciun..poate imi da si soare de ziua mea.
Vreau ca de ziua mea sa nu imi spuna nimeni Ce mare te-ai facut! Vreau sa stau undeva cu cele mai dragute persoane pe care le cunosc si sa joc rummy, go, tintar, nu te supara frate, carti si morocco.
Sa papam junkies si tort. Nu vreau bere de ziua mea. Vreau suc, ceai si niste cocktail-uri sofisticate.
Vreau Ceai intr-un set de ceai finut si dragalas. (nu am cescute sau ceainic asa ca *Hint*), Vreau patine de astea, (hint again) si nu stiu ce altceva mai vreau.
Vreau sa iau BAC-ul si admiterea. Astea sunt dorintele mele. Asta am sa imi doresc atunci cand am sa suflu in lumanari. A da...vreau sa aprind lumanarile pe care le-am cumparat deja de o luna. Asa ca vreau un tort dragalas.
As vrea sa joc si twister...dar am jucat azi in Copou. Fara covoras. Doar eu si picioarele mele sucite. Vreau ca pana la ziua mea sa pot sa topai din nou.
Nu vreau cadouri exuberante...daca vreau ceva vreau ceva mic si dragalas. Dar va rog eu nu de pus in vitrina sau pe alte rafturi.
A si vreau multe multe multe baloane de ziua mea. Si... FLORI :D

http://pageslap.files.wordpress.com/2008/11/up-pixar.jpg
(*photo Pixar- UP)

luni, 23 martie 2009

Twiliiiiight!

Nuuuuuu nu se poate...ba da...am fost si am vazut Twilight. Convinsa ca nu o sa imi placa m-am lasat dusa la film gandindu-ma ca am sa imi schimb parerea....well... not!...quite.
1.Nu pricep de unde si pana unde disperarea dupa ...Robert Pattinson...e ..dragut dar dupa parerea mea nu e nici un fat-frumos...
2. Povestea? Mi se pare de-a dreptul ... seaca...el, vampirul evoluat care nu se mai ghideaza dupa instincte sta retras ca sa nu dea de vreo tentatie cand apare...ati ghicit...EA! si bla bla bla nu mai are sens sa continui ca stie toata lumea ce se intampla.

Dar mnah...cum am fost sfatuita sa nu mai fiu asa negativista haideti sa va spun ce mi-a placut la film.
1. Peisajele sunt superbe. Si au fost singurul motiv care m-au tinut in sala cand am vazut ca sugatorul de sange mai si zboara.
2. Muzica!!! intotdeauna muzica dintr-un film a contat enorm pentru impresia mea finala. Asa se salveaza Twilight ca nu il trimit cat colo si da... caut bucatele din el pe youtube pentru ca are efecte dragute cu muzica foarte faina.
Si asta e medolia care o am in cap de sambata: http://www.dailymotion.com/video/x7b3xe_bellas-lullabytwilight-soundtrack-v_music
In film impactul e foarte puternic pentru ca restul coloanei sonore se axeaza in mare parte pe rock.
ca de exemplu:

Muse - Supermassive Black Hole
Asculta mai multe audio Muzica »

Muhaha!

a...da si imi place la nebunie (dar nu se pune ca imi placea demult) volvo c30.

vineri, 20 martie 2009

Fata hai! pssst! tu profa!

Cred ca este cea mai tare stire din ultimul timp...

"Uniunea Europeana interzice folosirea apelativelor "doamna" si "domnisoara" pentru ca acestea ar fi sexiste.

Folosirea apelativelor de acest gen a fost interzisa de liderii Uniunii Europene, dupa ce birocratii de la Bruxelles au decis ca ele sunt sexiste.

UE propune crearea unui limbaj neutru din punct de vedere al sexului, arata Daily Mail, consultat de ziare.com.

Noul set de reguli le interizice politicienilor europeni sa se refere la statutul marital al unei femei. Astfel, nu se mai vor folosi "doamna, domnisoara, miss, mrs, madame, mademoiselle, frau, fraulein, senora sau senorita".

http://www.newsreport.ro/articole/International/3835220/Doamna-si-domnisoara-interzise-in-UE.html

ca sa va convingeti ca nu e poanta mai gasiti si aici: http://www.curentul.ro/2009/index.php/In-lume/Apelativele-sexiste-interzise-in-UE.html
http://www.agenda.ro/news/news/16891/politetea-nu-mai-are-ce-cauta-in-ue.html

acum stau si ma gandesc ...nici FATA nu e bine sa spui...poate fi interpretat...sa nu se subinteleaga ca e Fata batrana...

Mai simplu, de azi toata lumea va fi pentru mine FA! BRE! sau UAI! (dupa caz...sau ce? nici diferenta intre barbat si femeie nu trebuie sa fac?)

joi, 19 martie 2009

Am invatat...

Fiind pe ultima suta de metri, ajung la momentul cand trag linie si compar. Cum am intrat in liceu Vs. Cum am iesit din liceu. Sau...mai bine zis...Cu ce am iesit din liceu.
Vroiam sa pastrez acest blog pentru final; adica pentru adevaratul final al scolii, dar in doua luni ideea nu se schimba prea mult. Cel putin nu in bine...in rau se poate schimba...mai este loc.

1.La scoala am invatat ca atunci cand am o problema, cand am nevoie de o explicatie o gasesc pe google.
2. La scoala am invatat ca parerea mea nu conteaza, ba chiar, de multe ori este gresita.
3. La scoala am invatat ca nu am dreptul sa comentez atunci cand se face o nedreptate; ca nu am dreptul sa protestez impotriva sistemului (educational sau de orice alta natura) pentru ca este bazat pe legi, si noi nu avem dreptul de a contesta legile.
4. La scoala am invatat ca locul unei femei este la cratita. Citez din memorie: "Femeia nu este facuta pentru a avea o pozitie ridicata in societate... pentru ca asa e ea...facuta pentru a sta la cratita; asa ca voi fetelor sa va scoateti din cap prostiile despre femei de succes." (iar acest lucru ne era spus de o profesoara)
5. La scoala am invatat ca nu e bine sa fii diferit. Ba mai mult, cu cat detii mai mult spiritul de turma cu atat iti este mai bine tie si celor din jur.
6. Am mai invatat ca mai bine tac decat sa imi spun parerea(care oricum e gresita si irelevanta) pentru ca nu e bine sa ies in evidenta.
7. Din scoala plec cu ideea ca sunt inculta si analfabeta. (si ma intreb...nu era de datoria scolii sa ma invete? sa imi insufle placerea pentru cunostinte noi? Raspuns: NU! aceasta datorie o are, a se vedea mai sus,Google. Iar daca eu nu am fost in stare in 4 ani de zile sa ma documentez de pe google este doar problema mea, pentru ca mi s-a repetat de nenumarate ori sa caut informatii acolo.
8. Tot la scoala am invatat ca legea nu e facuta pentru mine, ci pentru cei cu functii mai inalte. Am invatat ca orice ar zice legea, regulile scolii sunt mai presus. Am invatat ca nu am voie sa ma folosesc de lege daca cineva cu o functie mai mare nu este de acord cu decizia mea.
9. Si, am aflat ca locurile pe unde calca profesorii sunt sacre, iar noi, ca niste elevi inutili ce suntem, nu avem voie sa le calcam.
10. Am aflat ca la urma urmei suntem "doar niste elevi" (citat de la un profesor) si nu ne trebuie material didactic de calitate, ca sa nu mai vorbim de respect.
11. Am invatat ca eu trebuie sa respect pe cineva, chiar daca este o persoana demna de dispret. (dupa umila mea parere). Trebuie sa o respect pentru ca, indiferent de faptul ca vorbeste mai urat decat golanii de la colt, este un cadru didactic si o persoana de la care trebuie sa invat.
12. Am invatat ca Raul este reprezentat doar de Balauri, Spani si alte fiinte fantastice din basme si ca in Romania nu este nimic Rau. De fapt singurul Rau care exista suntem noi, elevii care inca nu ne-am format si avem ciocu' mare si suntem mai Gica-contra stricand planurile altora.
13. Am invatat ca nu trebuie sa fim platiti dupa munca prestata ci dupa buget. Ca altfel, daca ne cerem drepturile generam inflatie. Si uite asa din cauza unor razvratiti se ajunge la criza mondiala.
14. Am invatat ca in ciuda celor de mai sus eu trebuie sa fiu interesata de scoala iar apatia in care ma gasesc este o impertinenta din partea mea.
15. In final, am invatat ca nu valorez nimic, si ca nu am un viitor decat daca ma voi schimba.

Si cum doamne sa ne ducem si sa vorbim frumos despre Romania in afara? Si cum sa evolueze tara asta?
Spre surprinderea mea, si a celor care vor citi,am avut putini profesori in varsta...unul din ei chiar de nota10. Asa ca nu e vorba ca m-am confruntat cu mentalitatile bunicii mele.
Si m-am convins de inca ceva... Copiii mei nu vor merge la scoala in Romania. Daca Doamne-Fereste am sa raman aici, copiii mei vor invata acasa...din ce si cat imi amintesc eu. Prefer sa ii prostesc eu decat sa mi-i prosteasca o gramada de oameni straini mai tare decat as putea sa o fac eu.

Si imi cer scuze putinilor profesori cu adevarat BUNI de la care am mai invatat cate ceva; cele de sus nu se aplica in cazul lor. (acestia fiind doar vreo3 au avut o putere mult prea mica asupra formarii mele pe parcursul liceului.)

joi, 12 martie 2009

Earth Hour!



nu stiu cat e de salvator pentru pamant, dar un lucru stiu sigur: Cat e de frumos sa ne unim si pentru un moment, in diferite tari si orase, milioane de persoane sa faca acelasi lucru pentru un singur scop?

Suntem toti in aceeasi casa, si in loc sa ne luptam si sa ne bombardam nu e mai frumos sa ne unim pentru a ne salva casa?


"Ora Pământului îşi propune să atragă mai mult de 1 milion de susţinători din 1000 de oraşe din întreaga lume.

Oraşul Iaşi, partener oficial Earth Hour


Şi oraşul Iaşi va stinge luminile pe 28 martie! Primarul municipiului, dl. Ghoerghe Nechita, a salutat iniţiativa WWF de a include Iaşiul pe lista celor câteva sute de oraşe Earth Hour.

Autorităţile locale din municipiul Iaşi îşi propun să stingă lumina în clădirea Primăriei, în muzee şi monumente, promovând, totodată, evenimentul în rândul instituţiilor locale şi în presă.

Invităm şi locuitorii oraşului Iaşi să stingă lumina timp de o oră. 28 martie.20:30."


Cat de solidari sunteti?
Earth Hour Logo by Earth Hour Global.

http://www.earthhour.org/news/ro%3Aro

India vs. Romania

pozele din Romania le-am luat de pe internet. (creditele apartin fotografilor si, in nici un caz, mie).
Pozele din India mi le-a trimis un prieten care pretinde ca drumurile lor nu se ridica la nivelul strazilor noastre, din Europa.



-- INDIA

_______________________________________________________________



-- Romania.- autostrada Soarelui.

Nu! nu am incurcat pozele.

marți, 10 martie 2009

Ironie

Pentru ca m-a intrebat Codruta daca somez cu postatul pe blog... Pai cam da... de fapt mi-era inspiratia in greva si viata mea foarte plictisitoare. Si, ca sa nu ma ascund dupa deget...sau ma rog dupa mouse, intamplarile din zilele trecute in combinatie cu noul ei blog mi-au trezit pofta de scris. (imi cer scuze ca am imprumutat inspiratia de la tine codra...iti raman datoare)

Ma gandeam...azi in timpul orei de...ceva... ca e ciudat cum dupa multi ani petrecuti intr-un grup (de colegi, spre exemplu) in final ajungi sa tii legatura destul de stransa doar cu cei pe care fie i-ai detestat sau fie te-au detestat ei pe tine. Poate nu se intampla asta tuturor dar pentru ca mie mi s-a intamplat mai mult decat o data ma pune pe ganduri. Cu persoana de care ne bateam joc, sau care ma calca pe nervi doar la simpla aparitie, cu acea persoana vorbesc acum cel mai des, iar cu cei cu care m-am inteles foarte bine, cu toate ca ii vad poate si de 3 ori pe zi, cu acele persoane ma salut in treacat... Nu imi dau seama daca m-am schimbat eu, sau daca s-au schimbat ei...sau poate ne-am schimbat cu totii...
In final, acest lucru nu ma deranjeaza foarte mult.
Insa ce ma enerveaza la culme este atunci cand ma decid sa nu mai vorbesc cu o persoana, sa o ignor si sa ma detasez pentru ca ...nu imi place compania ei, pentru ca nu am nimic bun de invatat din compania ei... si atunci primesc o invitatie de la ea, sau se intampla ceva, se baga in seama, apare un proiect de grup orice..si pentru ca am fost "amici" o bucata de timp nu pot sa refuz...din simplu bun-simt.
(se subintelege ca atunci cand chiar vrei sa accepti o invitatie de la cineva isi baga ala mic si negru coada si de-al naibii nu poti...)

Asadar... de azi m-am decis sa fiu nesimtita. M-am trezit cu gandul ca am sa ignor complet persoanele demne de asa ceva... dar...am rezistat o ora, doua, trei...si intervine bagarea in seama, acel cineva trebuie sa intrebe ceva si trebuie lamurit. (mai greu e cand nu se prinde din prima), apoi o face pe-a desteptul si iti comenteaza...tie care l-ai ajutat.
Ce-i de facut atunci? Scrii un blog... te calmezi..si daca o sa citeasca blogul nu-i bai ca oricum nu se prinde...si daca se prinde...atunci e bine pentru ca am reusit sa fiu nesimtita si e mai bine sa ne ignoram reciproc.

I made my plea.