vineri, 30 ianuarie 2009

blogger bloopers?

1. Ma da pe spate faza cu "finlandeza" cand vreau sa postez un comentariu la blogul cuiva.
Si imi apare casuta unde trebuie sa introduc codul iar in loc de submit, trimite, posteaza sau orice alt sinonim scrie Finlandeza!
Fiind niste litere care par a alcatui un cuvant le'am gugalit dar nu! nu am gasit nimic. nici in finlandeza nici in alta limba.
2. Editand "etichetele" pentru bloguri anterioare am ajuns in situatia degradanta in care trebuia sa scriu si "cocalari". Si ce sa vad? abia scriu "coc..." si blogger vine cu sugestia "cocalari". Va dati seama cata lume scrie despre aceasta lepra a societatii, pana si blogger stie de ei si stie ca asta vroiam eu sa scriu!


AAA...mi-a picat fisa :)) (da cam tarziu...de fapt mi-a picat mai devreme dar mi-era lene sa postez) uhmm... probabil e o traducere minunata a lui Google de la Finish...) -Good job google translate! stiam eu ca nu e bine sa imi fac temele de pe google :fisch:

EDIT: 7 FEBR. : Am observat ca nu mai scrie finlandeza, damn imi placea chestia aia, acum scrie Publicati comentariu, sau ceva de genul... oh, blogger you're not funny anymore!


*emoticons from MFC

a purrrfect day

si ce daca e noroi, si ce daca e frig?
am avut o zi superba :)
Te trezesti, e liniste,esti in pat la caldurica, afara ninge, te dai jos din patut faci un ceai, biscuiti cu afine, papucei pufosi, cantarul arata cu 1kg mai putin ca ieri, zambet, inca un ceai caldut (earl grey cu bergamot natural, zambet si mai mare). Si dupa ma gandeam ca trebuie sa ma cert cu cei de la termoservice, cand spre surpinderea mea au fost cele mai dragute persoane de la relatii publice peste care am dat in ultimul an.
Pregatesc cutia de servetele roz pentru lacrimi, tremur toata si dau click sa vad rezultatele la Cambridge. (da doamne un C da doamne un C!) si cand colo sta un B - Passed de toata frumusetea.
Ies in oras, gasesc pizza buna buna buna si pui indian (jumi-juma cu tata) gasesc cadou simpatic si repede pentru vara mea scumpa, si apoi acasa, la inca o cana de ceai :)
Si ma duc la nani, cu gandul ca maine umflam baloane si cantam la multi ani!
Ah si iata ca la sfarsitul zilei imi sta si mie bine parul pe care ma chinui sa il asez de doua zile.


Perfect Day
Asculta mai multe audio Muzica »

miercuri, 28 ianuarie 2009

Hippie Hippie Nanana!

Nu e nimic mai placut atunci cand ploua cu galeata, e noroi pe strada, toata lumea o ia razna, iar tu te plimbi din magazin in magazin si probezi papuci :))
Simt nevoia sa ma laud, am gume chinezesti! Luate la reducerile de criza economica!
*does the victory dance*

Ah, revin cu o lamurire asupra pupucilor :p Sunt bascheti de hippie descreierat (yaaay!)
Peace\/!


(nu doresc sa insult pe nimeni :D asa mi-a zis mama...si mie imi plac Hippie)

luni, 26 ianuarie 2009

Alien-san!

(sau ridichea cu par)
Ma gandeam ca toti marii artisti au pictat/sculptat/desenat/imaginat numai perfectiuni si frumuseti absolute.
Nu e pacat ca sunt atatia oameni minunati dar ciudatei de tot si nimeni nu se gandeste la ei? Eh uite ca sunt eu aia. De fapt, a fost o incercare de o manga simpatica, dar dupa ce am terminat-o mi-am dat seama ca arata ca un extraterestru supus chimioterapiei, si m-am gandit ca si ciudateii merita sa aiba un locusor al lor unde sa fie admirati.
Asa ca luati de admirati.
(in conditii normale nu as fi recunoscut insusirea acestei creaturi, dar am auzit ca face bine pentru respectul de sine sa te lauzi cu orice prostie realizata.)
Ah...si iertare pentru chestiile ce o inconjoara sau ii trec prin cap, dar nu ma gandeam ca va fi asa elaborata si am inghesuit-o pe un colt de agenda. Eh na...o port cu mine mereu...e...muza mea)

Ce? mai vreti si corp? hai ca ati ras destul.


*ahem... si daca va bate gandul stralucit de a folosi minunata creatie fara acordul meu o luati pe cocoasa*

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Te-ai imbatat iar ca un porc? Nu....ca un elefant!

In Mozambic exista un fruct de culoare galbena foarte aromat cunoscut sub numele de Amarula. Oamenii il folosesc la fabricarea bauturilor alcoolice. Fructele pot fi mancate doar cand sunt foarte bine coapte. In compozitia lor contin 17% alcool, dar cand sunt deja prea coapte, fermenteaza iar continutul de alcool este si mai mare.
Toate animalele din zona copacilor cu amarule sunt ametite de alcoolul din fructe.
enjoy ;)

marți, 20 ianuarie 2009

Ma enerveaza...

Avand in vedere ca este ora 9 si eu am de scris la spaniola, este previzibil un blog.
Si ce ma enerveaza? Pai sa fac o lista scurta, cu primele lucruri care imi vin in minte:
1) oamenii care traiesc dupa liste si reguli, fac chestii ca asa trebuie si este bine doar ca sa iti arate cat sunt ei de seriosi si cat te incult esti tu, au pretentia ca tu sa fii serios, fac planuri cu o saptamana inainte, iar cu o zi inainte de data finala iti spun ca trebuie sa faci cu totul altceva si ca daca nu te pregatesti suporti consecintele.
2) pitipoancele/ cocalarii cu telefoane cu mp3. (pot sa asculte si Mika si Jazz si orice ca nu ma intereseaza! nu vreau sa va aud 24/24h sunetele care ies printr-un difuzor facut pe vapoare in China!)
3) ca youtube imi spune de ceva vreme la o gramada de clipuri: This video is not available in your country.
4) managerii si business-people care dupa o facultate amarata de 3 ani, ies mari experti in crize financiare si alte abureli si se flutura in fata ta de fraier care faci medicina/arhitectura sau orice altceva serios (adica intr-un domeniu in care se foloseste creierul) si care in cele mai multe cazuri sunt cocalari/pitipoance "sub acoperire".
5) ma enerveaza sistemele de operare setate in limba romana! si ma enerveaza inaptii care ajung la un liceu teoretic "cu pretentii", la profil filologie si nu sunt in stare sa traduca: I phoned him yesterday, sau, parafrazand o minte stralucita: became bored out of his head = s-a plictisit de creierul sau.
6) toate fosilele ajunse la catedra care debiteaza aberatii si care mai au pretentia sa fie platite bine pentru frecarea mentei.
7) GUVERNUL ROMANIEI

8) si...daca nu v-ati prins pana in final ma enerveaza prostia!


nda...acum ma intorc la variantele mele de examen ca decat sa stau si sa ii explic maine medicului de familie ce-i aia tranzit intestinal mai bine stau pana la 1 si invat.

luni, 19 ianuarie 2009

are we human, or are we dancer?

......
Close your eyes, clear your heart
Cut the cord

Are we human or are we dancers?
My sign is vital, my hands are cold

And I'm on my knees looking for the answer

Are we human or are we dancers?

Pay my respects to grace and virtue
Send my condolences to good
Give my regards to soul and romance

They always did the best they could
And so long to devotion
You taught me everything I know

Wave goodbye, wish me well

You've gotta let me go
............

Da, era inevitabil un blog despre asta.
Imi place melodia la nebunie, ma terorizeaza de vreo doua luni. Dar abia ieri am bagat-o serios in seama, si m-am dat seama ca nu pricep nimic.
Adica, la inceput credeam, de fapt inca mai am impresia ca sunt niste versuri despre cineva care si-a pierdut increderea in tot? Bine, si care e chestia cu Are we human or are we dancers? Ce? un dansator nu e om?
Singura explicatie plauzibila la care am ajuns e ca, suntem oameni? adica suntem noi insine si facem ce vrem cu adevarat sau suntem niste "puppet on a string"/ dancers si ne sunt dictate toate miscarile si tot ce ar trebui sa gandim?
Da..si chestia asta ar explica si de ce renunta nenea la toate valorile...
Daca o fi sau nu asa, melodia asta ma pune totdeauna pe ganduri, iar raspunsul meu e ca suntem mai mult dancers decat human, dat fiind ca pana si secretara a venit si m-a intrebat pe un ton foarte rastit "Da' de ce nu dai BAC-u' la sport ca toata lumea?"
Pen'ca sunt inapta tanti de aia; numai ca la mine e vorba doar de un picior stalcit, pe cand la tine(si la multi altii) e vorba de intreg creierul sucit!


(i do not own this image)

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

De azi invat!

Asa am zis pe 1 ianuarie...da' bine... da' cum sa inveti in prima zi din an? Pe 2 ianuarie deschid o carte, nu! nu merge asa! Imi trebuie un program facut bine. Dar vai nu am citit Morometii. Iau cartea din dulap, o pun pe masa...vai cat praf! Sterg praful dupa care... nu mai stiu ce am facut, oricum cheful de invatat a disparut.
Fac program de invatat! Pai cum sa fac acum program de invatat cand eu maine am filosofia? Invat la filosofie.
Acum chiar fac program. Luni, Marti, Joi, Vineri cate doua obiecte. Miercuri (hmm!) incep orele la 11...pun 3 obiecte. Sambata, Duminica - un obiect ca doar e week-end.
Si incepem, o zi, doua...Miercuri- "nu dorm pana tarziu, ma trezesc normal invat la biologie, si dupa-amiaza ramane romana si inca o tura de biologie."
Da..sigur asa s-a intamplat. Ma trezesc la 9, ma invart, ma sucesc, fac ceai, mananc, ma uit la ceas 10 si 15. Pai cum sa inveti la biologie intr-o jumate de ora? Vin acasa de la scoala... pai cum sa invat la romana cand azi mi-a iesit pe ochi toata caracterizarea lui Moromete?
Ieri, e vineri dupa-amiaza/seara... ma relaxez.
NU! ma pot relaxa si daca citesc ceva...asa un picut la geografie.
Ia uite! notele de la Happy Ending, numai putin sa scot sintetizatorul sa vad daca imi iese ceva. Ma zdrangan o ora, dupa care ma salveaza Youtube cu un tutorial foarte bun. Mai stau o ora...gata! Pun mana pe fisele la geografie. Click pe Messenger sa dau sign out... Cand colo ce vad! Codruta: Rocket time! te uiti, nu?
Ce'i drept televizorul era dat pe eurosport dar eram decisa sa nu arunc decat un ochi in treacat la joc. Si cum sa faci asta cand te distrezi asa bine comentand cu Codruta?
Si uite asa...am invatat eu...(sa cant happy ending)
Azi, gata! Ma apuc de biologie. Si de maine...am sa ma tin serios!




pe bune...deja m-am apucat...acum faceam o pauza! :P

duminică, 11 ianuarie 2009

copilarie







kudos to lori ;)

















si mai rodeam guma de mestecat in forma de tigari :))
si purtam manusi legate cu ata care atarnau tot timpul din geaca si ma incomoda ata aia la spate de muream :)(kudos to vara'mea pt manusi)
si jocuri:
de-a v-ati ascunselea
9pietre
tara, tara, vrem ostasi
sotron
sticluta cu otrava
flori, fete sau baieti
mima'
mamaliga cu malai, cum te pun asa sa stai
tarile,
ratele si vanatorii
hotii si vardistii
baba oarba
gardiana 10 (kudos to catalina ca mi-a amintit)
saream ata
si mai faceam si prajituri pe caramizi cu noroi si flori sau frunze de prin tufe.

ce frumos era :(






no comment...

*acest post ramane in stadiu neterminat pana mi se termina mie amintirile*
iar lista e deschisa daca mai stiti lasati comment sau spuneti-mi direct si adaug ;)

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

De la lume adunate...


Ce frumos era cand eram noi copii. Acum nu mai suntem "primii la numarat", suntem primii la dat "buzz" si ne ascundem pe invisible pe messenger. :(









si uite cum ne distram noi...din ce imi aduc aminte, daca mai stiti mai spuneti si le adaug la colectie.

An tan te
dize mane pe
dize mane compane
an tan te
---------

An tan tirimogodan
Cara carasi
Principala Moringo
-------------------

Ooo poni poni poni
Cademia Mustafa
Mustafa fa fa
come ga ga ga
Ungi epi epi epi
Come depi depi depi
Ungi o o o
Come go go go
--------------
O balena mare
are cinci picioare
Un,doi,trei,patru,cinci
--------------
cine nu-i gata
il iau cu lopata
---------
ai spart oa-le-le
si-ai mancat sar-ma-le-le
----------
Impacare impacare fara nici o suparare
Daca ne mai suparam
Luam valiza si plecam
Si plecam la gara mica
Ne intalnim cu Azorica
Azorica-i suparat
Ca si-a uitat fetita-n pat!
--------------

Pace pace intre doua dobitoace
Cea mai mare dobitoaca esti chiar tu :))
----------------
Rezistenta,
Pace si cadenta,
cine nu mai poate,
o mana la spate;
Rezistenta
Pace si cadenta,
cine nu mai poate,
doua maini la spate
......capul sus pe-o parte
......un picior la spate
Doua picioare la spate.
-------------------
Iesi papucule de sub pat
Iesi papucule iesi
Sa mananci si tu ciresi
Iesi papucule iesi.
-----------
Ciresica are mere
Ciresel vine si cere
Ciresica nu se-ndura
Ciresel vine si fura
Cate mere a furat ci-re-sel cel
vi-no-vat!
-------------
Pic, pic, pic!
Pic in sus, pic in jos
Pic pe umar, pic intors.
--------
La popa la poarta
Sta o matza moarta
Cine-o rade si-o vorbi
Drept in gura lui va fi
------------
A-A-A!
Africa salbatica!
Africa-i o tara
Plina de mistere
Si in ea se afla
Tigri si pantere.
Tigri si pantere
Lei si leoparzi
Sarpele Boa si multi elefanti.
--------------

Ploua, Ploua Babele se oua!
....
Caramida noua
da Doamne sa ploua
....
Caramida lucitoare
da Doamne sa fie soare
...
Caramida rea
da Doamne sa stea
-----------
Melc, melc, codobelc
Scoate coarne bouresti
si te du la balta
si bea apa calda
si te du la Dunare
si bea apa tulbure
si te suie pe bustean
si mananca leustean.

----------
Sac curcan
ca n-ai margele
rosii ca ale mele :)
---------
Cutu cutu, na Grivei
Mamaliga daca vrei
Daca nu o pun in cos
Si-o dau maine la cocos.
--------
Trece mosu' prin salon
si apasa pe buton
Tzaaaarrr!
--------
Piele goala
baga-n oala
ce ramane dam la caine!
-------
Barba- barbarie
Gura- gurarie
Nas- calaras
Ochii- bazaochi
Frunte- valatuc
Hop de turturuc!
---------
Scoate drace ce-ai furat
ca te duc la spanzurat!
------
Doamne miluieste
popa prinde peste
pestele-i stricat
popa l-a mancat!
-------
Coana Mitza, biciclista a cazut si si-a rupt
piiiitpalac intr-un copac mie-mi vine sa ma
caalul trage la caruta, fetele ma trag de
puutina cu castraveti
Asta-i bancul mai baieti.
--------
Ceata lui pitigoi trece mandra prin zavoi
toti luptatori de soi,
dai intr-unul tipa doi.
Aoleu ce taraboi
Dai intr-unul tipa doi.
--------
Un’te duci?
La Tecuci.
Ce sa faci?
Cozonaci.
Cui sa-i dai?
Lui Mihai.
Unde sta?
Peste drum.
Cum ii spune?
Nu stiu cum.
-------
Cum te cheama?
Bors cu zama.
:)) (eu n-am priceput asta niciodata...)
-------
pisicuta, pis, pis, pis
te-am visat as'noapte-n vis.
te spalai, te pieptanai,
funda rosie-ti puneai.
Dar de ce cu labuta, mi-ai zgariat manuta?
-------
Cit e ceasul?
8 si-a stat
Si e prost cine-a-ntrebat!
replica:
Ceasul merge pe secunde
Si e prost cine raspunde!
--------
Cine zice ala este
Ca magarul din poveste!
replica:
Si magarul a murit
Si tu l-ai inlocuit!
cand eram mica ma gandeam totdeauna din ce poveste e magarul :))
--------
Cine pleaca la plimbare
Pierde locul de onoare!
replica:
Cine vine din razboi
Isi ia locul inapoi!
--------
Pe o bara,
se c*ca o cioara
Cra cra cra!
Drept in gura ta
--------
Un’doi trei
Baba la bordei.
Mos Andrei s-a dus la piata
Ca sa cumpere o ratza
Si-a cazut cu fundu-n gheata!
--------
Gagica si gagelu' se pupa cu purcelu'!
--------
Podul de piatra s-a daramat
A venit apa si l-a luat
Vom face altul pe rau in jos
Altul mai trainic si mai frumos
--------
Ursulet de catifea,
Ce se da nu se mai ia!
replica:
Ursulet de miere,
Ce se da se cere!
--------
Scoala-te Scoala-te,
Puturosule!
Nu ma scol, nu ma scol
Ca-s in fundu' gol
--------
Noapte buna,
somn usor,
7 purici pe-un picior!
--------
Catelus cu parul cretz,
Fura ratza din cotetz.
El se jura ca nu fura,
Dar l-am prins cu ratza-n gura,
--------
multumiri lui alex laca:

Din oceanul Pacific
A iesit un peste mic
Si pe coada lui scria:
Iesi afara dumneata!


Tarzan se bate-n jungla cu tigri si cu lei
S-o apere pe Cita si pe copiii ei
Cita, Cita zapacita
S-a jucat cu dinamita
Dinamita a luat foc
Iesi afara tu din joc!


si o poezie care imi place mie mult :)

L-ati vazut cumva pe Zdreanta,
Cel cu ochii de faianta?
E un caine zdrenturos
De flocos, dar e frumos.
Parca-i strans din petice,
Ca sa-l tot impiedice,
Ferfenitele-i atarna
Si pe ochi, pe nara carna,
Si se-ncurca si descurca,
Parca-i scos din calti pe furca.
Are insa o ureche
De pungas fara pareche.
Da tarcoale la cotet,
Ciufulit si-asa laiet,
Asteptand un ceas si doua
O gaina sa se oua,
Care canta cotcodace,
Proaspat oul cand si-l face.
De cand e-n gospodarie
Multe a-nvatat si stie,
Si, pe branci, taras, grabis,
Se strecoara pe furis.
Pune laba, ia cu botul
Si-nghite oul cu totul.

- "Unde-i oul? a-ntrebat
Gospodina. - "L-a mancat!"
"Stai nitel, ca te dezvat
Fara matura si bat.
Te invata mama minte."
Si i-a dat un ou fierbinte.
Dar decum l-a imbucat,
Zdreanta l-a si lepadat
Si-a-njurat cu un latrat.

Cand se uita la gaina,
Cu culcusul lui, vecina,
Zice Zdreanta-n gandul lui
"S-a facut a dracului!"